Direct Reserveren

Priv? zeiltocht

Met wie U zeilt, bepaalt U zelf. Familie, vrienden, of collegas: nodig ze uit. Hoe meer er mee gaan, hoe groter uw korting wordt. Er kunnen hooguit zes mensen mee, grotere groepen verdeeld over twee jachten zijn ook mogelijk. Zeilervaring is niet vereist, U huurt het gehele jacht inclusief schipper. Vindt U het leuk om zo?n dagdeel of dagtocht zeilen met onbekenden te ondernemen, schrijft U zich dan individueel in. De tocht gaat door zodra zich tenminste twee personen hebben aangemeld.

Zeezeilen

Vrijheid en avontuur. Op zee kunt U het ervaren. Dicht onder de kust van Amsterdam naar Scheveningen zeilen (of andersom) is een dagtocht om nooit te vergeten. Eventjes buitengaats gaan via IJmuiden en het Noordzeekanaal is ook mogelijk. Wilt U meerdere dagen aan boord genieten, stel uw eigen tocht samen. De schipper adviseert U graag over mogelijke zeiltochten op de Nederlandse binnen- en kustwateren die hij als zijn broekzak kent.

Schipper

Uw schipper zorgt voor een behouden vaart en verwelkomt U aan boord. Hij is een ervaren zeezeiler en kan het jacht goed alleen besturen. Het hoeft dus niet maar een beetje meehelpen tijdens de tocht wordt gewaardeerd want zeilen is teamwerk. Wanneer we de ruimte hebben mag U ook zelf een schipperspet opzetten. Grijp uw kans, neem het roer over en oefen diverse zeilmanoevres met Uw bemanning. Klaar om te wenden?
Ree!!

Voorbereidingen

Wanneer U met eigen vervoer naar Amsterdam komt dan kunt U het beste in de Twellegea jachthaven aan boord gaan. Hier is gratis parkeergelegenheid voorhanden. Als U met het openbaar vervoer komt of al in Amsterdam bent, dan kan de schipper U ook achter het Centraal Station of bij het Muziekgebouw oppikken.

Op het water koelt de wind af en er kan soms een buitje vallen, neem daarom warme en waterdichte kleding mee. Het dragen van schoenen met slipvaste, lichte zolen wordt aangeraden. Er is voor iedere passagier een zwemvest aan boord wat op verzoek van de schipper moet worden gedragen. Eten en drinken is niet inbegrepen en mag U zelf meenemen. Catering is optioneel beschikbaar.

Zeiljacht

De ?Strena? is een zeewaardig kajuitzeiljacht met een omvangrijke uitrusting en moderne navigatie apparatuur. Onderdeks is er een gezellige salon met pantry. De koelkast, het tweepits gasstel met oven, serviesgoed en kookgerei staan tot Uw beschikking. Verder zijn er drie hutten met in totaal zes kooien en een toilet met douche.

De scheepsnaam is afgeleid uit een vergeten gebruik uit de oudheid: als symbool van de nieuwe lente schonken de Romeinen elkaar een pas geplukte lauriertak, die dan aan de huisdeur werd bevestigd. Deze lauriertak heette ?Strena?. De ?Strena? verspreidde zegenrijke krachten zodat het onheil geen toegang had.

Overnachten

Geniet nog meer van Amsterdam met een romantische overnachting aan boord. Maak van uw zeiltocht een weekendje weg, Doordeweeks bent U natuurlijk ook welkom. Overnachten kan alleen in combinatie met een zeiltocht. U dient zelf een slaapzak mee te nemen.

De ?Strena? is ?s nachts veilig afgemeerd op haar ligplaats in de Twellegea jachthaven aan de pitoreske Nieuwendammerdijk. Vanaf de halte Wervershoofstraat bent U met stadsbus 32 in vijftien minuten bij het centraal station.

Boek Nu